onsdag 27 april 2011

GAGA FORTSÄTTER ATT CHOCKERA



Gagas Judas får religiösa att rasa

Nästa vecka har Lady Gagas nya musikvideo till Judas premiär. Videon, som är regisserad av Gaga tillsammans med koreografen Laurieann Gibson, har fått riktligt med uppmärksamhet redan innan den har haft premiär.

Gaga spelar nämligen den prostituerade Maria Magdalena som leder ett motorcykelgäng med apostlar på en pilgrimsfärd till Jerusalem för att träffa Jesus.


En mycket upprörd Bill Donahue, ordförande för The Catholic League for Religious and Civil Rights, säger till sajten Hollywoodlife.com: ”Det här är ett trick. Lady Gaga fortsätter att försöka chockera katoliker och kristna i allmänhet: hon klär ut sig till nunna … hon sväljer radband. Nu har hon gjort en karikatyr av sig själv. Hon försöker härma kristen avgudning för att gottgöra för sin brist på talang och för sina vardagliga och tråkiga uppträdanden."

Lady Gaga, som själv gick i katolsk skola som liten, menar att videon snarare är en bekräftelse än en utmaning till religionen. Det kommande albumet, Born This Way, bygger på temat tro.

– Judas är en metafor om förlåtelse och svek och andra saker som förföljer dig i ditt liv. Den handlar om hur jag tror att det är mörkret i ditt liv som till slut lyser igenom och lyser upp det större ljus som du har inom dig. Någon sade till mig att om man inte har några skuggor så står man inte i ljuset, säger Lady Gaga till internetsajten MSN.

– Jag tycker bara verkligen om aggressiva metaforer – hårdare, tjockare, mörkare – och det gör mina fans också, fortsätter Gaga.

Sången läckte och publicerades på Youtube en vecka innan det var meningen att den skulle släppas, men Gaga hyser inte agg för det, både låten och videon var ändå klara. Videon har premiär i nästa vecka i samband med sändningen av amerikanska Idol.

Albumet släpps den 23 maj.

Karin Moberg
karin.moberg@tv4.se

Inga kommentarer:

Sitemeter