tisdag 22 februari 2011

SKRÄMMANDE

Den fruktansvärda respektlöshet som Khadaffi visar mot Libyens folk är inget annat än skrämmande.

/K

2 kommentarer:

Anonym sa...

jag undrar hur ni började dj:a? köpte ni egna spelare å övade taktmixa hemma eller hur gjorde ni? och va rekommenderar ni om man vill börja, vill verkligen köpa cdjs från pioneer men de är inte de billigaste :)
cdj 200 är ju "billigast" å verkar hyfsat bra men när de ändå handlar om tusenlappar, är de värt att lägga ner mer å köpa nån nyare eller hur stor e övergågen till cdj 1000 å 2000 på klubbarna sen? hade avrt jätte TACKSAM med tips, både ang. spelare å allmänt för hur man börjar dj:a ute, kram!

Anna Cross & Karin Hill sa...

Vi fick vår första spelning genom kontakter på krogen. Vi spelade en kväll på Grodan utan att kunna någonting egentligen, hade fått en lektion i hur man trycker play ungefär. Sedan har vi bara övat, övat och övat. Vi har ingen egen utrustning, utan har stått på olika klubbar och liknande på dagarna när de har stängt och lekt med spelarna. Jag har bakgrund inom musiken och Anna inom dansen, tror att det hjälper om man har lite taktkänsla och koll på hur musik är uppbyggd.

Vad gäller spelare så spelar vi helst på CDJ 1000 eller 2000, mycket för att de har effekter inbyggda som man kan använda även om man inte har ett fantastiskt mixerbord. Men de tidigare versionerna av Pioneer fungerar också bra. (Det absolut sämsta med dem är att man inte kan se hur låten är uppbyggd, ljudvågorna visas inte, så man ser inte vart det t.ex. kommer ett brejk.) Sedan finns det ju andra märken som är billigare och väldigt prisvärda. Stanton har vunnit priser för bästa spelare i Ibiza DJ awards och de kostar inte lika mycket som Pioneer. Dock har de flesta klubbar Pioneer, så det är skönt att kunna märket.

Tips om du vill börja spela är att följa med någon som kan och agera lite ”praktikant”. Sen kan du tjata till dig någon gratisspelning, försöka visa att du kan och förhoppningsvis vill någon ha dig sen!

Sitemeter